El moviment obrer a la primera meitat del s. XIX.

MOV.. OBRER

Les dures condicions de treball a les que estaran sotmesos els obrers des de l’inici de la Revolució Industrial, acabaran provocant l’aparició de diferents formes d’organització obrera i conseqüentment, diferents nivell de reivindicacions, que amb major o menor fortuna intentaran pal·liar les injustícies provocades pel capitalisme inicial.

A l’esquema anterior, podeu observar les diferents postures dels obrers. Recordeu, que quan parlem d‘ideologia, a la primera meitat del XIX és el Socialisme Utòpic l’autèntic protagonista a l’intentar transformar la realitat a través de les idees.

Us recomano la consulta de l’entrada d’aquest bloc: Moviment Obrer I, on podreu trobar petits resums del moviment obrer en aquesta primera meitat del segle XIX.

Anuncis

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en 2n_Trimestre, Tema 4: El Mov. Obrer (1789-1914). Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s